Prefera s-a născut din dorinţa de a găti mâncăruri pentru toate gusturile şi poftele, mâncăruri pregătite ca acasă, ce răspund provocărilor actuale ale unei societăţi în continuă schimbare, agitaţiei, dar şi modului de gândire şi consum a lumii contemporane. Apoi, prin fonduri şi forţe proprii, dar şi cu ajutorul fondurilor Sapard, Prefera a prins contur în anul 2009.

Misiunea noastră a fost, încă de la început, aceea de a ne asigura că produsele oferite clienţilor noştri sunt preparate în condiţii sigure, cu ingrediente de cea mai înaltă calitate. Acest lucru a fost posibil prin îndeplinirea unor criterii esenţiale:

• Am implementat sistemul de siguranţă al alimentului conform ISO 22000:2005, certificat TÜV Thüringen E.V.
• Am construit un laborator de analize propriu în incinta sediului, pe care l-am dotat cu personal calificat, instruit să verifice respectarea condiţiilor de calitate atât a materiilor prime, cât şi ale produselor finite.
• Am pus accent şi am investit în capitalul uman, astfel încât personalul angajat, parte integrantă a procesului de producţie (control şi calitate) să fie calificat şi cu o vastă experienţă în domeniu.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară: investiţiile şi eforturile noastre au făcut din Prefera o societate comercială agreată pentru schimburi intracomunitarea, astfel încât produsele noastre pot fi găsite atât pe rafturile magazinelor din România, cât şi în unele ţări ale Uniunii Europene.