In iulie 2010, la nivelul intregii tari existau 50 de parcuri industriale, create pe baza unei ordonante de guvern din anul 2001 care stabileste si facilitatile pe care statul le ofera investitorilor care vin in aceste locuri. Cele mai importante facilitati sunt reducerile de taxe si impozite locale.

Un astfel de parc este parcul industrial de la Prejmer, judetul Brasov. Parcul Industrial Prejmer se axeaza pe nevoile companiilor si ale investitorilor ce doresc sa isi dezvolte activitatea lor in Romania, localitatea Prejmer, Judetul Brasov. In acest sens Parcul Industrial Prejmer este un bun exemplu in acest sens, datorita conditiilor excelente ale locatiei, echipamentelor, infastructura si servicii.

Cu avantajul constructiei unui parc industrial cu un total de 839.000 mp si spatiu de constructie in proportie de 70%, parcul industrial Prejmer aduce clientilor sai solutii integrate si constructive pentru nevoile lor, fiind un punct de referinta in Romania.

Compania Graells & Llonch a fost înfiinţată în anul 1999, în Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale.

Compania detine parcul industial de la Prejmer, unde isi desfasoara activitatea peste 40 de firme cu 3.000 de angajati. De asemenea, Graells & Llonch a mai investit in realizarea unui parc industrial la Turda, si are in curs de dezvoltare un parc industrial in China, cu o suprafata de un milion de metri patrati.

Angajamentul celor de la Graells & Llonch il reprezinta serviciile de calitatea ceea ce ii diferentiaza de alte parcuri industriale. Ofera servicii precum: paza 24 ore, colectarea deseurilor, gradinarit, drumuri laminate, birouri, agentie de transport, centru medical, parcare etc. De asemenea echipa de profesionisti a parcului orienteaza clientii in functie de necesitatile acestora.
Pentru Graells & Llonch cele mai importante sunt dorintele clientilor si incearca sa ofere fiecarui client produsul ce vine in intampinarea dorintelor acestuia.