Intreprinderea s-a nascut ca o continuare a activitatii vechilor bresle de croitori de pe teritoriul orasului, bresle organizate in evul mediu, care produceau confectii pentru schimburi in pietele organizate in acea perioada si care in anul 1457 primesc privilegii deosebite.

Fondata in 1949, privatizata si restructurata la inceputul anilor ’90, Euroconf produce pantaloni, sacouri, veste, costume si haine sport.
Pe o piaţă cu o concurenţă acerbă, Euroconf a ales să se impună prin calitate.

Folosind procese tehnologice moderne, materiale de la furnizori de renume şi o etică a muncii bazată pe îmbunătăţirea continuă, Euroconf produce atât pentru firme de renume, cunoscute pentru exigenţa lor, cum ar fi Tommy Hilfiger sau Strellson, cât şi sub brandurile proprii, Paolo Rossi şi Morathi.

 

Cea mai mare parte a productiei este destinata exportului, o pondere foarte mica reprezentand-o productia pentru piata interna, aproximativ 10% din totalul productiei. In data de 10.10.2005 se infiinteaza societatea Euroconf Distribution Group SA, societatea care are ca obiect de activitatea promovarea marcii PAOLO ROSSI in Romania. De asemenea, profilul firmei s-a schimbat din producerea de imbracaminte sport in imbracaminte clasica.

 

 

 

 

 

 

PAOLO ROSSI este marca inregistrata la OSIM de catre SC EUROCONF SA incepand cu anul 2006.

Pentru produsele PAOLO ROSSI sunt folosite stofe ale unor producatori renumiti:
Italia – VITALE BARBERIS, MARZOTTO, ZIGNONE, LANIFICIO di TOLLEGNO;
Germania – Becker, Gaenslen&Voelter;
Grecia – Sourdis;

Principalii parteneri externi ai EUROCONF SA sunt:
Interbel, Alberto, Odermark, Miltenberger, Schuller, Grote, Strellson.

Pentru viitor, firma isi propune atat initierea de noi programe de colaborare cu parteneri externi, dar si lansarea unor linii de produse proprii.